201703_logo_pellenc-sa_gris-fonce_rvb

Marknadsledande inom ryggburna batterier till handhållna grönytemaskiner

Pellenc är idag marknadsledande när det gäller ryggburna batterier till handhållna grönytemaskiner. Man har jobbat med olika batteritekniker sedan 1974 och med dagens teknik, Litium-ion, i snart 10 år. Med denna erfarenhet och kunskap har man idag ett brett sortiment av både batterier och maskiner av hög kvalitet. Pellencs batterier och maskiner vänder sig i första hand till miljömedvetna proffs inom grönytebranschen.

VIKT & BALANS

Alla Pellencs maskiner är anpassade till ryggbatteri. Det betyder till exempel att en häcksax kan vara upp till 50% lättare än konkurrerande maskiner.

ARBETSMILJÖ

Mindre vibrationer, inga avgaser och ljud på ca 80 dB samt smidigare och lätare maskiner gör arbetsmiljöbättre för anställda.

KOSTNADER & MILJÖ

En pellenc maskin har ca 99% mindre CO2 direkt utsläpp än motsvarande bensin maskin.

ompellenc_produktbild06

HISTORIA

Erövrade marknaden

1974 startade Roger Pellenc företaget med målet att bli ledande inom den agrikulturella marknaden. Med vin- och olivodlingar som den största målgruppen började man utveckla batteridrivna maskiner med miljön i tankarna. Maskinerna man erövrade marknaden med var i första hand sekatörer och andra beskärnings verktyg. Man tillverkade även en batteridriven oliv ”shaker” som underlättade oliv skördandet. Batterierna var i början vanliga blybatterier som var ganska otympliga och tunga.

ompellenc_500x500_batteri

NYA MÖJLIGHETER

När man 2004 började använda Litium som teknik i batterierna tog försäljningen och utvecklingen av nya maskiner fart på riktigt. Då man även producerade sin egna borstlösa motor ledde detta till en mängd nya möjligheter inom den batteridrivna maskin tillverkningen.

MARKNADSLEDANDE TEKNIK

Pellenc som fram till nu varit inriktad på den agrikulturella marknaden så stora möjligheter inom den professionella grönytebranschen med sin marknadsledande teknik av både batterier och maskiner.

SENASTE TEKNIKEN

Man startade 2008 en egen avdelning GTD (Green Technology Division) där fokus låg på nya maskiner och utvecklingen av batteritekniken. Det var även detta år man presenterade den senaste tekniken inom batterier, Ultra-Litium, vilket även ligger till grund för dagens batteriutveckling.

10 ÅRS PRODUKTION AV ULTRA-LITIUM BATTERIER

Med sitt högteknologiska kunnande och erfarenheten av 10 års produktion av Ultra-Litium batterier ses Pellenc idag som marknadsledande inom handhållna batteridrivna grönytemaskiner. Man producerar idag sina batterier från grunden. Med varje cell monterad på en fjäder och fast skruvad i metallplattor undviker man problem med stötar och vibrationer.

MINSKAD VÄRMEUTVECKLING

Pellenc jobbar idag med 44 volt i sina batterier vilket kräver lägre ampere för att få ut så mycket Watt/Wh som möjligt. Denna teknik innebär även en minskad värmeutveckling vilket gör att man inte behöver strömkrävande fläktar eller andra kylanordningar i batteriet. Detta gör att Pellencs batterier ger mer kraft per kg än konkurrenterna i dagsläget. På samtliga Pellenc batterier och maskiner gäller 2 års garanti.

PELLENC PRODUKTER

sortiment_motorsag

MOTORSÅG

En smidig ”top-handle” såg för professionell beskärning.

sortiment_stangsag

STÅNGSÅG

Selion finns även som stångsåg i två längder.

sortiment_hacksax

HÄCKSAX

Kraft, precision och smidighet när den är som bäst.

sortiment_trimmer_02

TRIMMER

En robust och kraftfull trimmer för den professionella användaren.

alpha-excelion_300px

Alpha Excelion

Proffstrimmer med det senaste i batteriteknik.

sortiment_lovblas

LÖVBLÅS

Prestanda och komfort! Klarar av tuffa förhållanden i alla väder.

sortiment_kultivator

SKYFFELJÄRN

Pellenc har i Cultivion en produkt som är den enda i sitt slag på marknaden.

sortiment_sekator

SEKATÖRER

Lite fakta om sekatörer här lorum ipsum dolores.

sortiment_grasklippare

GRÄSKLIPPARE

Med möjlighet till mulching, uppsamling eller traditionellt utkast får du de flesta jobben avklarade.

BORSTMASKIN

sortiment_cleanion

Cleanion är ett mångsidigt redskap där miljön är i fokus.