logo_Etesia

Etesias gräsklippare har lösningen på de problem som professionella kunder ofta möter under svåra förhållanden

Etesia har sedan 1989 producerat gräsklippare för den professionella marknaden. Man var det första företaget som producerade maskiner med ”direktuppsamling” bak på sina maskiner. Detta koncept har man sedan byggt vidare på och är idag ett av Europas ledande företag inom den här tekniken. Företaget ligger i Franska vindistriktet Alsace där man idag är ca 150 anställda med en omsättning på ca 40 milj Euro. För att fortsätta kunna behålla sin position som ett av de ledande företagen inom grönyteskötsel investerar man årligen 5% av omsättningen i sin egen forskningsavdelning.

uppsamling

Tekniken man utvecklat för att nå en så bra uppsamlings förmåga som möjligt bygger på två motroterande knivar som skapar ett effektivt sug inne i klippdäcket. Då man valt att placera klippdäcket centralt under maskinen blir vägen till uppsamlaren mycket kort vilket gör att löv och gräs aldrig fastnar och blockerar kanalen. För att ytterligare förhindra att gräs och löv fastnar har man gjort kanalen 50x50 cm vilket gör att det nästan är omöjligt att något blockerar uppsamlandet.

mulchingSKYDD

Då man på senare år märkt att efterfrågan inom mulching ökat har man anpassat de flesta maskiner till att även klara av detta. En del av maskinerna har speciella klippdäck för mulching medans vissa har ett så kallat DuoCut däck som gör det möjligt att både samla upp och mulching. Etesia har även modeller som kan drivas med bio bränsle eller el.

omEtesia_Produktbild_01

ETESIA PRODUKTER

sortiment_etesia_h124

HYDRO 124DX

Den första professionella gräsklipparen som kombinerar direktuppsamling bak med integrerad uppsamlare samt höglyft tömning.